Boli zrastené lebkami. Neuveríte, ako detičky vyzerajú dnes. PORIADNE SA ZMENILI

Erin a Abby Denaley sa narodili v júli 2016 a boli zrastené hlávkami. Vďaka lekárom z Detskej nemocnice vo Philadelpii sa podarilo dievčatká oddeliť. Boli jednými z najmladších detí u ktorých bol tento zákrok vykonaný. Ich príbeh obletel svet.

Siamské dvojčatá sa rodia ako jeden z 50-tisíc pôrodov.  Je to spôsobené abnormalitou, ktorá sa deje pri rozdelení embrya na dva plody. Takéto rozdelenie nastáva neskoro alebo je neúplné.  Existuje aj teória, že plody sa môžu spojiť aj v maternici.

Heather a jej muž Riley netrpezlivo čakali na príchod ich vytúžených detí.

24. júla 2016 prišli na svet, avšak 10 týždňov pred termínom pôrodu. Onedlho oslávia už svoje 6. narodeniny.

Mama pri príležitosti osláv opäť poďakovala lekárom, ktorí vykonali operáciu.

„Pred 5 rokmi moje drahé dievčatá podstúpili operáciu, ktorá im umožnila žiť. Sme nesmierne vďační dr. Taylorovi a dr. Heuerovi z nemocnice vo Philadelphii.” povedala mama dvojičiek na TikToku.

Heather priznala, že išlo o náročný zákrok, keďže dievčatá boli zrastené lebkami. Ide o najmenej vyskytujúce sa miesto zrastu u siamských dvojčiat. Je nutné dodať, že v takomto prípade sa až 40 % dvojičiek rodí mŕtvych a 33% zomiera počas pôrodu.

„Všetko sa podarilo. Moje deti úspešne oddelili. Po operácii sme museli stráviť niekoľko mesiacov v nemocnici. Pod dohľadom lekárov a fyzioterapeutov sa učili odznova žiť. Erin sa vrátila domov po 14 miesiacoch. Abby o mesiac neskôr.”

Mamička dvojčiat potvrdila, že obe deti sa rozvíjajú rovnako ako ich rovesníci.

„Zatiaľ čo Erin sa skôr hrá s hračkami, Abby miluje spoločnosť ľudí.”

Príbeh Erin a Abby je dôkazom toho, že vždy treba mať nádej a že súčasná medicína dokáže hotové zázraky.

@heatherdelaney1015 Reply to @kathygirl211 this was therapy today 💜 #workinghardorhardlyworking #conjoinedtwins #delaneytwins #pediatricPT #pediatricOT #PATkids #besttherapistsever #itsgonnabeok ♬ (It’s Gonna Be) Okay – The Piano Guys

Zdroj: webniusy.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Boli zrastené lebkami. Neuveríte, ako detičky vyzerajú dnes. PORIADNE SA ZMENILI”