Slečna Marplová v akcii. Detektívka Puknuté zrkadlo

Podľa mňa bola dosť otravná. Pre všetko sa vedela úprimne nadchnúť, rada zveličovala a tak trochu bola aj rojko. Ale preto ešte nechcel nikto nikoho zavraždiť…

Puknuté zrkadlo je klasická detektívka – vo všetkých smeroch a v tom najlepšom slova zmysle. Výborná zápletka, prepracovaný príbeh, v ktorom postupne podozrievate každého a nikoho , aby ste na konci zostali prekvapení dokonale logickým rozuzlením. 

Malebná dedinka Mary St. Mead je oázou pokoja. Tak ju vníma aj jedna z najstarších obyvateliek slečna Marplová, a preto sa tu rozhodne usadiť i známa herečka Marina Greggová, ktorá by v pôvabnom Gossingtonskom sídle chcela zabudnúť na osobnú traumu. 

Nie je to však ľahké, keďže tu postupne zavraždia troch ľudí. Je to iba omyl vraha, ktorý chcel pripraviť o život krásnu úspešnú herečku, čo menila manželov ako na bežiacom páse? Alebo sa kľúč skrýva v minulosti obetí, nemenej temnej, ako je Marinina? 

Slečna Marplová rozpletá klbko citov, vášní a ľudských vzťahov rovnako šikovne, ako pletie svetre na posiedkach so známymi, kde vytiahne z ľudí aj to, čo vonkoncom nechceli povedať. Navyše miestna polícia ani Scotland Yard si nevedia dať rady a tak sa slečna Marplová môže ukázať v celej svojej kráse…či presnejšie v tom najlepšom svetle, keďže jej pozoruhodné postrehy sa málokedy mýlia. 

Puknuté zrkadlo je posledná kniha, ktorá je situovaná do bydliska Jane Marplovej.
A rovnako ako pri Vražde v Orient-exprese, aj tu vychádza istý aspekt príbehu zo skutočnej tragickej udalosti. O čo ide? Určite prídete na to počas čítania – nedá sa povedať viac, pretože by sa tým prezradila základná línia celého príbehu a zápletky. 

Túto knihu venovala Agatha Christie herečke Margaret Rutherford, ktorá v štyroch filmoch v 60.rokoch stvárnila slečnu Marplovú. 

Slečnu Marplovú si musíte obľúbiť. Je správne starosvetská, taká zvedavá, ale príjemná susedka. Má prirodzenú inteligenciu, zdravý sedliacky rozum a vie nazrieť pod kožu, aby sa dopátrala pravdy. Opäť napísané ľahkým, čítavým štýlom, ako to vedela len Agatha Christie. 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Slečna Marplová v akcii. Detektívka Puknuté zrkadlo”