Seriály 90. rokov, ktoré sledoval skoro každý: Ako dnes vyzerajú “parťáci” Komisára Rexa?

Vo svete filmov a seriálov sú najznámejšími zvieracími hercami asi kólia Lassie a nemecký ovčiak Rex. Nenadarmo aj dnes nosí mnoho psov ich mená. Tí skoršie narodení si určite na tieto skvosty pamätajú akoby to bolo včera.

V dnešnom článku však bude reč práve o rakúskom seriály (neskôr ako rakúsko-talianská koprodukcia) Komisár Rex. Nemeckého ovčiaka počas všetkých sérii dokonca hrali až 2 psy. Po boku Rexa sa však za tie roky vystriedalo aj mnoho “parťákov”, ktorí s verným psom odhaľovali zločiny.

V tomto článku sa pozrieme na to ako sa títo herci po rokoch zmenili. Adaptácia tohto seriálu vznikla aj na Slovensku v roku 2017 no rozhodne nezožal úspech ako jeho predloha.

 

 

# 1  Tobias Moretti ako Richard Moser (1994 – 1998)

Tento rakúsky herec, ktorý si zahral prvého vyšetrovateľa po boku Rexa má už dnes 61 rokov. No skôr ako sa stal hercom, si užíval kariéru hudobníka. Študoval na viedenskej Vysokej škole hudby aplikovaného umenia a krátko po skončení štúdií sa stal stálym členom ansámblu mníchovského divadla pod vedením Franka Baumbauera. Aktívne tak hrával od roku 1985 do 1995 a za ten čas si vyslúžil mnohé pochvaly. 

 

 

Od roku 1994 účinkoval práve úspešnom seriáli Komisár Rex, za ktoré si vyslúžil až 4 ocenenia. Avšak na vlastnú žiadosť sa rozhodol zo seriálu odísť. Jeho postava tak zahynula počas 4. série pri vykonávaní svojej policajnej povinnosti. Od roku 1997 je ženatý s hobojistkou Juliou Moretti (za slobodna Wilhem) a majú spolu 3 deti. 

 

 

# 2  Gedeon Burkhard ako Alexander Brandtner (1998 – 2001)

Po seriálovej smrti Richarda Mosera sa v seriály objavil Gedeon Burkhard (51) v roli vyšetrovateľa Alexandra Brandtnera. Tomu pri explózii zahynul pes Arko a tak už nikdy nechcel pracovať so psím parťákom. No keď stretol Rexa všetko v ňom sa zmenilo a stala sa z nich ozaj dobrá dvojka. Odkedy sa Gedeon objavil v seriály, začala stúpať aj medzinárodná sledovanosť Komisára Rexa. No v seriály sa neohrial až tak dlho, keďže tvorcovia chceli rolu vyšetrovateľa preobsadiť kvôli Gedeonovim škandálom v jeho osobnom živote. 

 

 

Okrem toho do roku 2007 účinkoval aj v známom seriály Kobra 11 ako detektív Chris Ritter. Objavil sa aj v kultovom filme Quentina Tarantina, Nehanební bastardi (Inglorious Basterds, 2009). Jeho ďalším zaujímavím počinom bola aj postava nemeckého herca, Gustava Froehlich, vo filme českého režiséra Filipa Renča vo filme Lída Baarová z roku 2016. 

 

 

# 3  Alexander Pschill ako Marc Hoffmann (2002 – 2004)

Gedeona tak vystriedal počas ôsmej až desiatej série rakúsky herec Alexander Pschill (50). Ten stvárnil veľmi bystrého vyšetrovateľa Marca Hoffmanna. Bakalársky titul získal zo Cornish College v americkom Seattli. Okrem iného sa Pschill venuje aj divadelnému herectvu a je dokonca spoluzakladateľom aj umeleckým riaditeľom divadla „Bronski & Grünberg“.

 

 

 

 

# 4  Kaspar Capparoni ako Lorenzo Fabbri (2008 – 2012)

V 11. sérii sa celý príbeh Komisára Rexa presúva z Viedne do Ríma, kde si vyšetrovateľa Lorenza Fabbriho zahral Kaspar Capparoni (56).

Svoju kariéru začal už v 18-tich rokoch ako divadelný herec. Tento talianský herec si zahral v mnohých tamojších televíznych seriáloch či filmoch. No ľudia ho vo svete poznajú hlavne podľa roli vyšetrovateľa v seriáli Komisár Rex. Jeho vášňou sú už od detstva zvieratá. Zhodou náhod mal už od malého chlapca vlčiaka menom Hella, ktorý bol neskôr vycvičený ako policajný pes. 

 

 

 

 

Ktorý z týchto Rexových “parťákov” Vám najviac prirástol k srdcu?

zdroj:en.wikipedia.org

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Seriály 90. rokov, ktoré sledoval skoro každý: Ako dnes vyzerajú “parťáci” Komisára Rexa?”