Princezná Diana, vnuci William aj Harry… Vyšla skvelá biografia Kráľovná, Jej život

Andrew Morton je veľmi skúsený životopisec – na konte už má životopisy princeznej Diany, princa Williama a Kate, ale tiež celebrít ako Tom Cruise, Angelina Jolie, Madonna, či Príbeh Moniky Lewinskej. 

Jeho najnovší životopis Kráľovná, Jej život z vydavateľstva Ikar si užijete – ponúka množstvo informácií, zaujímavostí o nej, o jej deťoch, manželovi. Príbeh sa začína jej detstvom, pokračuje druhou svetovou vojnou, jej korunováciou v roku 1953. Nasledujúce desaťročia, vzťahy na kráľovskom dvore. 

Alžbeta z rodu Windsorovcov bola vždy mimoriadne plachá a snívala o pokojnom živote na vidieku, kde by si založila rodinu a starala sa o psy a kone. Osud to však zariadil inak.
Stala sa z nej kráľovná, charizmatická a mimoriadne obľúbená.

Následníčkou trónu sa Alžbeta stala po abdikácii svojho strýka kráľa Eduarda VIII. a po predčasnom skone svojho otca kráľa Juraja VI. Počas sedemdesiatich rokov svojho pôsobenia vo funkcii anglickej kráľovnej zažila nielen triumfy, ale čelila i nekonečnému radu prekážok a rodinných konfliktov.

Vypočujte si úryvok.
Z knihy číta Vlado Kobielsky:

 

Veľká časť knihy Kráľovná, Jej život je venovaná princeznej Diany a jej tragickej smrti, čo bolo jednou z najdramatickejších období v živote kráľovskej rodiny. V závere sa autor venuje aj vnukom Williamovi a Harrymu, a jej vzťahu k nim. Vo Williamovi a jeho manželke Kate videla kráľovná budúcnosť kráľovskej dynastie. Autor biografie neobišiel ani udalosti týkajúce sa princa Harryho a jeho manželky Meghan po tom, ako odišli z kráľovského dvora. 

Kniha je pútavá, zaujímavá, čítavá a prináša aj mnoho pikošiek. Dozviete sa aj o rôznych návštevách a cestách, o svetových osobnostiach, ktoré prišli do kontaktu s kráľovnou, či o zákulisí dôležitých udalostí vo svete.

Pri niektorých informáciách vám doslova spadne sánka, o mnohých veciach ste ani netušili. Prirodzene, veľa sa venuje princeznej Diane – jedna celá kapitola sa volá Potom prišla Diana. Tiež sa venuje Harrymu a Meghan, Williamovi a Kate, Phillipovi. Nechýbajú tajomstvá, škandály, špióni.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Princezná Diana, vnuci William aj Harry… Vyšla skvelá biografia Kráľovná, Jej život”