Prečítajte si srdcervúci list 27-ročnej ženy nájdený na internete, ktorá bola 24 hodín po smrti

Srdcervúci list mladej ženy s radou zdieľala rodina na internete niekoľko hodín po tom, čo prišla o život. Prečítajte si ho aj vy…

„Je zvláštne uvedomiť si a prijať svoju smrteľnosť vo veku 26 rokov. Je to len jedna z vecí, ktoré ignorujete. Dni plynú a vy len čakáte, že budú prichádzať;

Kým sa nestane neočakávané. Vždy som si predstavovala, ako starnem, vráskaviem a šediviem, zároveň by som mala veľa detí a krásnu rodinu, ktorú som plánovala vybudovať s láskou svojho života. Chcem to tak veľmi, až to bolí.

Aj to je život – je krehký, vzácny a nepredvídateľný a každý deň je dar, nie dané právo.

Teraz mam 27 rokov a nechcem odísť. Milujem svoj život. Som šťastná. Vďačím za to svojim blízkym. Ale je to mimo moju kontrolu.

Nezačal som tento odkaz s poznámkou „skôr, ako zomriem“, aby som sa bála smrti – páči sa mi, že väčšinou nepoznáme jej nevyhnutnosť. Okrem prípadov, keď o tom chcem hovoriť a je to považované ta „tabu“ tému, ktorá sa nikomu z nás nikdy nestane.. Bolo to trochu ťažké. Chcem len, aby sa ľudia prestali toľko obávať malých, nezmyselných stresov v živote a pokúsili sa pamätať na to, že po tom všetkom nás všetkých čaká rovnaký osud, takže urobte, čo môžete, aby sa váš čas tu bol hodnotný a bez zbytočného sťažovania sa.

Veľa svojich myšlienok som napísala nižšie, pretože som mala v posledných mesiacoch veľa času premýšľať o živote. Samozrejme, je to uprostred noci, keď sa mi tieto náhodné veci vynárajú v hlave najviac.

1) V časoch, keď sa sťažujete pre maličkosti, pomyslite na niekoho, kto skutočne čelí problému. Buďte vďační za váš menší problém a prekonajte ho. Je v poriadku uznať, že je niečo nepríjemné, ale snažte sa v tom nepokračovať a negatívne neovplyvňovať svoje a životy iných ľudí vo vašom okolí.

2) Keď to urobíte, choďte von a zhlboka sa nadýchnite čerstvého vzduchu, pozrite sa, aká modrá je obloha a aké zelené sú stromy. Zamyslite sa nad tým, aké máte šťastie, že môžete práve toto – dýchať.

photo of silhouette photo of man standing on rock                         unsplash

3) Možno ste sa dnes dostali do zlej premávky alebo ste sa zle vyspali, pretože vám vaše krásne deti nedali spať, alebo vám váš kaderník ostrihal vlasy príliš nakrátko. Vaše nové umelé nechty sa môžu zlomiť, vaše prsia sú príliš malé alebo máte celulitídu na zadku a brucho sa vám trasie ako želatína.

Nechajte to tak.. Prisahám, že na tie veci nebudete myslieť, keď budete na rade. To všetko je TAK bezvýznamné, keď sa pozriete na život ako celok. Pozerám sa, ako mi moje telo chradne priamo pred očami, nič s tým nemôžem urobiť a jediné, čo si teraz prajem, je, aby som mohla stráviť ešte jedny narodeniny alebo Vianoce s rodinou, alebo len jeden deň s partnerom a psom. Ešte jeden.

4) Počúvam ľudí, ktorí sa sťažujú na to, aká hrozná je ich práca alebo na to, aké ťažké je cvičiť – Buďte vďační, že sa môžete hýbať. Práca a cvičenie sa môžu zdať ako také triviálne veci… kým vám vaše telo neodmietne robiť ani jednu z nich.

Snažila som sa žiť zdravo, bola to moja vášeň. Oceňujte svoje dobré zdravie a fungujúce telo – aj keď možno nemáte svoju ideálnu veľkosť. Starajte sa o neho a uvedomte si, aké je úžasné. Hýbte sa s ním a vyživte ho čerstvým jedlom. Neberte to však ako posadnutosť.

woman spreading her arms                       unsplash

5) Pamätajte, že dobré zdravie nie je len o vašom fyzickom tele. Rovnako tak pracujte aj na hľadaní svojho duševného, emocionálneho a duchovného šťastia. Týmto spôsobom si možno uvedomíte, aké bezvýznamné a nedôležité je mať v hlave predstavu o dokonalom tele, ktoré je na každej stránke sociálnych sietí. Odstráňte zo svojho Instagramu každý profil, ktorý vám dáva pocit, že sa cítite zle. Či už je to nejaký priateľ alebo nie.. Buďte nemilosrdný, ak sa to týka vášho vlastného blaha.

6) Je pravda, že viac šťastia získate, keď budete robiť veci pre druhých, ako keď ich budete robiť pre seba. Kiež by som robila častejšie. Odkedy som chorá, stretol som sa s neuveriteľne ochotnými a láskavými ľuďmi a bolo toho viac, ako som mohla ja dať na oplátku. Nikdy na to nezabudnem a budem navždy vďačná všetkým týmto ľuďom.

7)Vážte si čas iných. Nenechajte ich čakať, pretože nedokážete nikam chodiť načas. Pripravte sa skôr a oceňte, že vaši priatelia chcú s vami zdieľať svoj čas, hoci by mohli robiť úplne niečo iné.

8) Využite svoje peniaze na zážitky.. Alebo aspoň nenechajte si ujsť zážitky, pretože ste všetky svoje peniaze minuli na materiálne hlúposti.

woman in green jacket raising her hands                          unsplash

9) Choďte do prírody.

10) Skúste si chvíle skôr užívať, ako ich len zachytávať cez obrazovku telefónu. Život nie je určený na to, aby ste ho žili cez obrazovku. Prestaňte sa snažiť zachytiť všetky vaše životné okamihy pre iných ľudí.

11) Občas vstaňte skoro a počúvajte spev vtákov, zatiaľ čo budete pozorovať nádherné farby, ktoré vytvára slnko, keď vychádza.

12) Počúvajte hudbu.. naozaj počúvajte. Hudba je terapia.

13) Pohladkajte svojho psa. Bude mi to strašne chýbať.

14) Porozprávajte sa so svojimi priateľmi. Položte telefón stranou. Majú sa dobre?

15) Cestujte, ak je to vaša túžba, necestujte, ak nie je.

person holding fire cracker shallow focus photography                       unsplash

16) Pracujte, aby ste žili, nežite preto, aby ste pracovali.

17) Zjedzte ten koláč. Nemajte kvôli tomu žiadne výčitky.

18) Povedzte nie veciam, ktoré naozaj nechcete robiť.

19) Necíťte sa pod tlakom robiť to, o čom si iní ľudia môžu myslieť, že je naplnený život… vy možno chcete priemerný život a je to v poriadku.

20) Povedzte svojim blízkym, že ich ľúbite zakaždým, keď dostanete príležitosť.

21) Pamätajte tiež, že ak vás niečo robí nešťastným, máte moc to zmeniť – v práci, v láske alebo v akejkoľvek inej oblasti. Majte odvahu zmeniť sa. Neviete, koľko času máte na tejto zemi, tak ho nepremárnite tým, že sa budete trápiť.

.. kým sa znova nestretneme.“

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prečítajte si srdcervúci list 27-ročnej ženy nájdený na internete, ktorá bola 24 hodín po smrti”