sobota, 27 júla, 2024

Moja svokra sa ponúkla, že mi postráži deti, no začala odo mňa pýtať výplatu! Čo teraz?

Vzťahy so svokrami často bývajú náročné. Manžela si síce vybrať môžete, no s jeho rodičmi je to už o inom. Zmeny vo vzťahoch však často prichádzajú po pôrode.

Svokra totiž môže mať iné predstavy o tom, ako deti vychovávať. Na druhej strane, niektoré podajú pri výchove pomocnú ruku, a o deti sa starajú, kým sú ch rodičia v práci. Nie je to však to isté, ako ich občas navštíviť. Do podobnej situácie sa dostala aj táto matka, ktorej svokra si za stráženie detí pýta výplatu.

Vo svojom liste Brightside matka menom Amy vysvetľuje, že je šťastne vydatá už 10 rokov. 

Je zamestnaná a má zdravého chlapčeka, ktorý má šesť mesiacov. Kým jej manžel pracuje z domu, ona pracuje v kancelárii. Jej svokra naopak ustúpila a ponúkla sa, že sa o dieťa postará, kým manželia budú pracovať. Amy vysvetlila, že „to s deťm vie“ a oni šťastne súhlasili. „Naozaj si vážim jej čas, obetavosť a všetko, čo robí,“ pokračuje. Okrem stráženia dieťaťa aj varí a upratuje.

ilustračné foto

Amy však bola šokovaná, keď sa jej svokra „odvážila“ požiadať o výplatu. „Ako sa opovažuje pýtať peniaze za drahocenný čas so svojím vnúčatkom?“ Amyin manžel je presvedčený, že jeho matka by mala dostať zaplatené. Tvrdí, že normál nej opatrovateľke, by určite museli zaplatiť viac.

Starostlivosť o deti od  starých rodičov má mnoho výhod.

A čo je najdôležitejšie, môžete si byť istý, že vaše deti dostávajú dostatok lásky a pozornosti.

Peniaze sú pre mnohých ľudí citlivou témou. Niektorí starí rodičia si môžu myslieť, že si zaslúžia odmenu, ale nikdy sa neopýtajú. 

Preto je najlepšie vytvoriť na túto tému otvorene diskutovať. Pamätajte, že aj keď ide o ich vnúčatá, opatrovanie detí je práca, ktorá zahŕňa plnenie určitých povinností a dodržiavanie harmonogramu na úkor iných koníčkov a povinností.

Účelom tohto rozhovoru je však vyjadriť vďaku za obetavosť a čas starých rodičov. Je veľmi dôležité pravidelne prejavovať vďačnosť slovami a darmi. Darčekové karty, ďakovné karty, pečivo, kvety, pomoc s domácimi prácami alebo účtami sú toho príkladom.

Starí rodičia sa môžu cítiť vykorisťovaní, ak tieto služby považujete za samozrejmosť. Výsledkom môže byť rozhorčenie, ktoré môže poškodiť vzťah.

ilustračné foto

Ak starý rodič chce finančnú kompenzáciu, uistite sa, že pokyny sú jasné. Rozhodnite sa o výške zaplatenej sumy. To si môžete určiť na základe príjmu zamestnancov jaslí alebo opatrovateliek vo vašej oblasti. Rozhodnite sa, kedy bude platba vyplatená , denné, týždenné, mesačné atď.

V prípade potreby ponúknite dovolenku a platbu za dovolenku. A nezabudnite preplatiť starému rodičovi „obchodné výdavky“, ako sú jedlo, hračky, plyn a aktivity.

Empatia a ocenenie idú ruka v ruke. Ak starý rodič bojuje so schodmi, prineste všetky potrebné zásoby na prvé poschodie.

Rodičia by mali byť informovaní o akýchkoľvek zdravotných problémoch, najmä o tých, ktoré by mohli ublížiť im alebo ich deťom, ako sú problémy s pamäťou alebo záchvaty.

Je tiež nevyhnutné, aby deti vedeli, že ich má na starosti starý rodič.

Starí rodičia ich totiž zvyknú rozmaznať; ale musia vedieť, že musia dodržiavať tie isté pravidlá, ako keď sú nablízku ich rodičia, napríklad robiť si domáce úlohy, nejesť sladkosti pred jedlom a ísť spať načas.

Mamy, staré mamy, otcovia a svokra majú svoje životy a plány, takže starostlivosť o vnúčatá by mala byť skôr radosťou ako záťažou.

Ak nechcú deti opatrovať alebo ak majú inú dôležitú prácu, povedzte im, aby boli úprimní. Vo všeobecnosti sa starí rodičia a rodičia musia rozprávať otvorene a často, aby sa predišlo nedorozumeniam a aby dohoda fungovala pre všetkých dobre.

zdroj: timelesslife.info

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights