Posledné fotografie legendárneho Freddieho Mercuryho. Pár mesiacov pred smrťou sa stále usmieval!

Legendárny frontman kapely Queen, Freddie Mercury (✝ 45), odišiel z tohto sveta 24. novembra 1991. Skonal vo svojom dome v Kensingtone po tom ako následkom ochorenia AIDS ochorel na zápal priedušiek.

Svoju chorobu však nepriznal no fanúšikovia vedeli, že s ním nie je niečo v poriadku. Poslednýkrát sa na verejnosti ukázal 18. februára 1990 počas udeľovania BRIT Awards. Na fotkách je zjavne vidieť, že je Mercury vyčerpaný, “strhaný” a poblednutý. Avšak tieto fotografie neboli jeho posledné. Jeho partner, Jim Hutton, uverejnil posledné fotky legendy v biografii o ich živote. 

 

Freddie z posledných síl

Posledné Mercuryho fotografie vyhotovil práve jeho partner Jim Hutton počas slnečného augustového dňa v ich záhrade v Kensingtone. Mercury bol následkom choroby čím ďalej tým viac zraniteľnejší a na sklonku svojho života mnohokrát potreboval pomoc pri tom aby sa dostal zo svojej izby po schodoch dole.

Avšak počas toho ako vznikli jeho posledné fotky, svojho priateľa Jima Freddie úplne prekvapil. Na záhradu, kde Jim fotil kvety, prišiel Freddie vo farebnej košeli s upravenými vlasmi. Zvyčajne nosieval po dome teplákovú súpravu aj keď bol úplne zdravý. No tentokrát si dal na svojom vzhľade naozaj záležať.

Freddie s kapelou na BRIT Awards v roku 1990

Napriek trpkému osudu sa usmieval

“To leto Freddie zapózoval pred fotoaparátom naposledy – pre ten môj. Stalo sa to takto. Bol som na záhrade a fotil som rozkvitnuté kvety a Freddie ku mne podišiel. Otestoval som si objektív – on sa chcel posunúť viac do úzadie aby to nebola fotka zblízka.

Potom zapózoval kým ja som nafotil 4 fotky a jemu sa podarilo usmiať sa na každej z nich. Bol tak bledý a strhaný a vedel o tom, že nevyzeral najlepšie ale na tom vôbec nezáležalo.

To všetkých fotiek Freddieho, ktoré mám sú tieto tie, ktoré mám najradšej,” opísal v knihe Freddieho partner, Jim Hutton. Fakt, že Freddie bol kedysi obrovský šouman, ktorý vyhľadával pozornosť, v tom momente chcel byť v úzadí. 

 

O úžasnej a dobrosrdečnej povahe Freddieho Mercuryho napísal vo svojej knihe aj jeho blízky priateľ, hudobník Sir Elton John.

zdroj: express.co.uk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Posledné fotografie legendárneho Freddieho Mercuryho. Pár mesiacov pred smrťou sa stále usmieval!”