utorok, 22 októbra, 2024

Opakujte si túto mantru: OMMM – a všimnite si 5 výhod tohto zvuku! Dotkne sa vás kozmická sila

Vo vesmíre je veľa pozitívnej energie, ktorú môžeme ako ľudia ľahko absorbovať, prijať a užívať si jej fyzicko-duchovnú silu. V skutočnosti sa KAŽDÁ vibrujúca energia vo vesmíre – naše telá, rastliny, stromy, nebeské telesá, svetlo, skladá zo všetkých energií! OM možno opísať aj ako vibrujúcu zvukovú energiu, ktorú môžete naladiť na svoje vnútro. Je rovnaká ako vy a vesmír okolo vás.

Podľa niektorých princípov je OM zvukom univerzálneho stvorenia. Je to taká komplexná energia, že je ťažké ju pochopiť a vysvetliť ľudskou mysľou. Je to mantra s obrovskou symbolikou a silou, ktorá si vyžaduje čas na strávenie a skutočné rozlúštenie a prežitie jej významu.

Možno začnite tým, že si ju budete vedome opakovať – raz, dvakrát, desaťkrát. Čo cítite? Spievanie OM vás uvedie do meditatívneho stavu a začnete sa OM venovať na hlbšej úrovni, než je intelektuálna myseľ. Až keď takto zažijete OM, skutočne oceníte jeho posvätnú silu.

„OM predstavuje celý fenomén zvuku. Ako také je prirodzeným symbolom, matricou všetkých rôznych zvukov. Predstavuje celý rozsah a možnosti všetkých možných slov,“ vysvetľuje Svámí Vivekánanda.

A-U-MMM

Keď opakujete OM, vyslovujete zvuky, ktoré sú koreňom verbálnej komunikácie medzi ľuďmi. V skutočnosti sa OM skladá z troch sanskritských písmen: aa-au-ma alebo A-U-M, ktoré pri odriekaní znejú ako awe-oo-mmm.

Všetky artikulované zvuky reči a jazyka vznikajú v priestore medzi zadnou časťou hrdla a perami. Keď tvoríme A-U-M, zistíme, že zvuk A sa rodí v zadnej časti hrdla, U sa valí dopredu na hornom podnebí a M sa tvorí pomocou pier.

Hovorí sa tiež, že tieto tri zvuky predstavujú tri stavy vedomia:

A predstavuje bdelý stav, U snový stav a M stav hlbokého spánku. Spievanie AUM alebo OM vyvoláva všetky možné stavy vedomia. Niektorí vedci sa domnievajú, že sanskritský symbol pre OM tiež predstavuje tieto tri stavy: najväčšia, spodná krivka predstavuje bdelosť – A, stredná krivka predstavuje snívanie – U a malá horná krivka predstavuje hlboký spánok – M.

Tri tóny tiež predstavujú tri stavy vedomia: A predstavuje bdelý stav, U stav sna a M stav hlbokého spánku. Spievanie AUM alebo OM vyvoláva všetky možné stavy vedomia. Niektorí bádatelia sa domnievajú, že sanskritský symbol pre OM tiež predstavuje tieto tri stavy: najväčšia, spodná krivka predstavuje bdelosť – A, stredná krivka predstavuje snívanie – U a malá horná krivka predstavuje hlboký spánok – M.

Prínosy spievania OM

1. OM nám pomáha spojiť sa s našou skutočnou podstatou

Keď spievate, privolávate všetko, čím ste na svojej najhlbšej úrovni. Jedným jednoduchým zvukom OM sa slovne, fyzicky a symbolicky spojíte so svojím vnútorným ja a vesmírom.

2. OM upokojuje myseľ

Bez akýchkoľvek vedomostí má tento zvuk pozitívny, upokojujúci účinok na mozog a centrálny nervový systém. Spievanie OM vás privádza do prítomného okamihu a dáva vám kotvu, aby ste zostali v strehu, najmä ak máte neustále cyklické myšlienky (syndróm opičej mysle), ktoré vás držia v negatívnych vzorcoch. OM ich prelomí, očistí od negativity a nahradí ju nádherným pocitom jasnosti a jednoty. Inými slovami, pôsobí ako detoxikátor tela a mysle.

3. OM vás privádza do vášho tela

Keď vyslovíte zvuk A-U-M, vibrácie rezonujú v hrudníku, potom v hrdle a lebke.

To vytvára okamžité zmyslové spojenie s energiou tela a môže vám pomôcť cítiť sa viac v súlade so svojím telom. Keď sa pozeráme na čakry, zaoberáme sa srdcovou, krčnou a korunnou čakrou, čo sú čakry spojené s vyšším vedomím.

4. OM vás spája s ostatnými

Keď spievate OM v spoločenstve, zvyšuje sa pocit spolupatričnosti. Doslova spájate svoju energiu s energiou ostatných prítomných ľudí.

A keď sa každé jednotlivé OM zhrnie do jedného veľkého kolektívneho OM, nájdete svoje miesto vo vesmíre a začnete si uvedomovať, aká veľká je ilúzia oddelenia medzi jednotlivcami.

5. OM označuje začiatok a koniec praxe

Keďže náš život je často hektický, rušný a stresujúci, niet divu, že hľadáme útočisko v meditácii alebo joge. Keďže však medzi každodenným zhonom a pokojnou praxou môže nastať prudký posun, opakovanie OM môže byť účinným spôsobom, ako tieto dva „svety“ vyvážiť.

Dáva mysli a telu šancu dobehnúť a prísť do prítomnosti. Podobne aj na konci cvičenia poskytuje OM príležitosť zastaviť sa a zamyslieť, čo umožňuje chvíľu reflexie toho, čo sa stalo.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz?...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí,...

Prečítaj si aj

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz?...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí,...

Ani lekárom sa to nezdalo: dvojčatá sa narodili v ten istý deň, ale počaté boli s trojtýždňovým odstupom!

Podľa odborníkov ide o najväčší vekový rozdiel, aký bol...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz? Duchovní sprievodcovia, anjeli a iné božské bytosti radi komunikujú s ľuďmi rôznymi spôsobmi.Používajú veci, ako...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí, si môžete všimnúť drobné biele škvrny. Nemusíte zúfať, ukážeme vám, aké je riešenie, ak bojujete...

Lekári povedali otcovi, že má len mesiace života, a tak si naplánoval vlastný pohreb – ale ukázalo sa, že mu bola nesprávne diagnostikovaná

40-ročnému Callumovi Laingovi, otcovi dvoch detí zo Škótska, diagnostikovali rakovinu v 4. štádiu a začal plánovať posledné mesiace života, kým si lekári uvedomili, že...
Verified by MonsterInsights