utorok, 22 októbra, 2024

Lekár hovorí, čo vidia umierajúci pacienti – deti zažívajú niečo úplne iné ako dospelí

Doktor Christopher Kerr, lekár paliatívnej starostlivosti, vysvetlil, čo vidia umierajúci pacienti, a tvrdí, že u dospelých a detí to môže byť úplne iné.

Lekár, ktorý už roky skúma zomierajúcich pacientov, hovorí, že títo pacienti majú často sny a vízie, ktoré v nich zanechávajú pocit lásky a pomáhajú im nájsť pokoj.

Lekár, ktorý žije v Buffale v štáte New York, hovorí, že tieto vízie často pomáhajú pacientom vyrovnať sa s rozhodnutiami, ktoré v živote urobili, a to buď prostredníctvom živých zábleskov spomienok, alebo prostredníctvom predstavovaných vecí.

Zaujímavé je, že zážitky detí sú veľmi odlišné od zážitkov dospelých, pretože deti často nachádzajú útechu vo svojich predstavách, pretože majú obmedzené chápanie smrti.

Doktor Kerr tiež poznamenal, že ľudia, ktorí v minulosti spáchali trestné činy, často vidia vo svojich víziách ľudí, ktorým bolo ublížené. Rozprával príbeh muža vo veku 40 rokov, ktorý strávil väčšinu života vo väzení za drogovú závislosť a keď zomieral na rakovinu, zažíval strašidelné vízie, v ktorých ho napadli tí, ktorým v minulosti ublížil.

Po týchto víziách muž požiadal o stretnutie so svojou dcérou, aby jej mohol povedať, ako veľmi ju miluje, a ospravedlniť sa jej. Po tomto stretnutí muž nakoniec pokojne zomrel, uvádza Mirror.co.uk.

Lekár zaznamenal zážitky viac ako 1 500 umierajúcich pacientov, mnohé z nich na video. Doktor Kerr sa na základe svojho výskumu domnieva, že pacienti nepopierajú zlé a bolestivé veci, ktoré sa v ich živote stali, ale čelia im, a prekvapivo využívajú tieto zážitky na rozlúčku so životom.

Podelil sa aj o príbeh ďalšieho pacienta, ktorý sa ako tínedžer zúčastnil vylodenia v Normandii a po celý život bojoval s posttraumatickým stresom bez toho, aby vyhľadal pomoc.

„Mal strašné zážitky, keď videl časti tiel a krvavú vodu, kričal a nemohol si oddýchnuť. Pacienti musia byť pokojní a do určitej miery akceptovať svoju situáciu, aby mohli zomrieť,“ vysvetlil doktor Kerr.

Jedného dňa sa však pacientovi podarilo na krátky čas zaspať a doktor Kerr sa ho neskôr spýtal, čo sa mu snívalo.

Muž odpovedal, že vo sne prežil najlepší deň svojho života, keď dostal prepúšťacie papiere. Povedal, že k nemu prišiel neznámy vojak a povedal, že ho idú vyzdvihnúť. Potom pokojne zaspal a v spánku zomrel.

„Spoločnou témou je, že pacienti sa vyrovnávajú s rozhodnutiami, ktoré v živote urobili,“ vysvetlil doktor Kerr.

Lekár však tiež povedal, že je zaujímavé, že deti majú veľmi odlišné skúsenosti ako dospelí, čo je podľa neho spôsobené tým, že si nedokážu vytvoriť primeranú predstavu o konečnosti alebo smrteľnosti.

Dôležitým faktorom však môže byť aj to, že nepoznajú nikoho, kto zomrel a koho by si vedeli predstaviť, že sa s ním stretnú v posmrtnom živote.

Doktor Kerr hovorí, že deti často namiesto ľudí vidia zvieratá, ktoré im sprostredkúvajú posolstvo, že sú milované a nie sú samé.

Deti sú tvorivé a majú fantáziu a vo svojej predstavivosti si dokážu okolo seba vytvoriť bezpečné prostredie. Pri spomienke na jednu víziu uviedla, že napríklad jedno dievčatko si predstavovalo celú scénu okolo seba.

„Vytvorila si hrad… bol tam bazén, okolo neho zvieratká, bolo tam piano a okno, cez ktoré prenikalo teplé svetlo. Keď som sa ho spýtal, čo ten hrad predstavuje, povedalo: bezpečné miesto, „ vysvetlila lekár.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz?...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí,...

Prečítaj si aj

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz?...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí,...

Ani lekárom sa to nezdalo: dvojčatá sa narodili v ten istý deň, ale počaté boli s trojtýždňovým odstupom!

Podľa odborníkov ide o najväčší vekový rozdiel, aký bol...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz? Duchovní sprievodcovia, anjeli a iné božské bytosti radi komunikujú s ľuďmi rôznymi spôsobmi.Používajú veci, ako...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí, si môžete všimnúť drobné biele škvrny. Nemusíte zúfať, ukážeme vám, aké je riešenie, ak bojujete...

Lekári povedali otcovi, že má len mesiace života, a tak si naplánoval vlastný pohreb – ale ukázalo sa, že mu bola nesprávne diagnostikovaná

40-ročnému Callumovi Laingovi, otcovi dvoch detí zo Škótska, diagnostikovali rakovinu v 4. štádiu a začal plánovať posledné mesiace života, kým si lekári uvedomili, že...
Verified by MonsterInsights