utorok, 22 októbra, 2024

9 varovných signálov, že vaše telo nedokáže správne stráviť mäso! Lekári bijú na poplach

Mäso živočíšneho pôvodu je plné prospešných živín, ktoré ľudské telo potrebuje. Rovnako ako pri potravinách všeobecne, aj pri konzumácii mäsa by však mala platiť zásada striedmosti, pretože nadmerná konzumácia mäsa môže mať nespočetné množstvo nebezpečných následkov.

Teraz popíšeme 9 príznakov, ktoré môžu naznačovať, že vaše telo nie je schopné optimálne stráviť mäso alebo mäsové výrobky, ktoré konzumujete.

1. Zápcha

Ak jete veľa mastného mäsa, nebuďte prekvapení, ak sa u vás po čase objaví zápcha, pretože konzumácia mastných potravín je náročná a dokonca pomalšia ako konzumácia iných druhov potravín.

Okrem toho červené mäso obsahuje málo vlákniny, preto môže dôjsť k zápche. Odborníci na výživu odporúčajú, že stačí 100 až 200 gramov červeného mäsa týždenne s dostatkom zeleniny a obilnín bohatých na vlákninu.

2. Neustály pocit plnosti

Práve ste zjedli sendvič s mäsom a už ste hladní? To môže byť znakom toho, že jete príliš veľa bielkovín a málo vlákniny, takže hladina cukru v krvi rýchlo klesá, čo znamená, že si budete chcieť dať ďalšie sústo niečoho chutného. Ak máte pocit hladu, namiesto mäsa vyskúšajte grécky jogurt s lesným ovocím.

3. Tmavé škvrny pod očami

Ak máte často tmavé škvrny pod očami, najmä ak ste deň predtým zjedli veľké množstvo mäsa, jednou z príčin môže byť to, že vaše telo má problémy s trávením mäsa a v tele sa vám nahromadili toxíny.

4. Vysoký krvný tlak

Spracované mäsové výrobky môžu spôsobovať vysoký krvný tlak, pretože obsahujú veľa soli, minerálu, ktorý zohráva dôležitú úlohu v procese konzervácie. K vysokému krvnému tlaku môže prispieť aj červené mäso obsahujúce nasýtené tuky a kuracie mäso. Oplatí sa jesť viac zeleniny a ovocia bohatého na vlákninu, a ak je to možné, obmedziť konzumáciu mäsa.

5. Nepríjemný telesný zápach, dych

Aj to môže byť znakom toho, že vaše telo nie je schopné mäso správne rozložiť alebo že toxíny v mäse sa vstrebávajú cez pokožku. Ak nepríjemný telesný zápach alebo dych pretrvávajú, možno budete chcieť vyskúšať doplnky stravy.

6. Slabý imunitný systém

Nesprávne trávenie mäsa môže stáť aj za častejšími ochoreniami, pretože môže ovplyvniť imunitnú obranu organizmu, najmä preto, že Neu5Gc, prírodný cukor nachádzajúci sa v mäse, môže oslabiť imunitu.

7. Únava

Po konzumácii veľkého množstva mäsa sa môžete cítiť unavení, letargickí a slabí, čo súvisí s tým, že vaše telo má problémy s trávením mäsa. Aby ste sa cítili ľahšie a energickejšie, oplatí sa namiesto mäsa jesť viac zelenej, osviežujúcej zeleniny bohatej na vitamíny.

8. Nevoľnosť, nevoľnosť

Ak po zjedení veľkej porcie mäsa často pociťujete nevoľnosť, môže to byť znakom toho, že vaše telo má problémy s jeho trávením. Jedzte chvíľu namiesto mäsa ľahké šaláty a s nevoľnosťou sa môžete rozlúčiť.

9. Nadúvanie

Keď má vaše telo ťažkosti niečo stráviť, jedným z najzjavnejších príznakov je nadúvanie. Najmä tučné, mastné mäso spomaľuje trávenie, pričom jedným z príznakov môže byť dlhotrvajúce nadúvanie.

V takýchto prípadoch je lepšie jesť ryby a kuracie mäso s množstvom zeleniny a pomaly sa vstrebávajúcich sacharidov.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz?...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí,...

Prečítaj si aj

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz?...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí,...

Ani lekárom sa to nezdalo: dvojčatá sa narodili v ten istý deň, ale počaté boli s trojtýždňovým odstupom!

Podľa odborníkov ide o najväčší vekový rozdiel, aký bol...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz? Duchovní sprievodcovia, anjeli a iné božské bytosti radi komunikujú s ľuďmi rôznymi spôsobmi.Používajú veci, ako...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí, si môžete všimnúť drobné biele škvrny. Nemusíte zúfať, ukážeme vám, aké je riešenie, ak bojujete...

Lekári povedali otcovi, že má len mesiace života, a tak si naplánoval vlastný pohreb – ale ukázalo sa, že mu bola nesprávne diagnostikovaná

40-ročnému Callumovi Laingovi, otcovi dvoch detí zo Škótska, diagnostikovali rakovinu v 4. štádiu a začal plánovať posledné mesiace života, kým si lekári uvedomili, že...
Verified by MonsterInsights