utorok, 22 októbra, 2024

1 jablko, 1 červená repa a 2 mrkvy: detoxikuje pečeň a obličky, zabraňuje vzniku nádorov a pomáha chudnúť

Cheng Lee, jeden z najznámejších čínskych odborníkov na výživu, odporúča na zlepšenie celkového zdravotného stavu nápoj zo šťavy z jabĺk, červenej repy a mrkvy. Pri tvorbe receptu vychádzal z potreby jednoduchých a ľahko dostupných surovín, aby si tento „zázračný nápoj“ mohol pripraviť každý.

Tieto tri zložky – mrkva, jablká a červená repa – majú všetky prvky, ktoré sú nevyhnutné pre dobré zdravie. Jediné, čo musíte urobiť, je vyextrahovať šťavu zo zložiek a nechať ju chvíľu odstáť bez miešania.

Po hodine môžete jednotlivé šťavy zmiešať, čo je približne čas potrebný na uvoľnenie účinných látok.

Aké sú účinky tohto skvelého nápoja?

  • Detoxikuje pečeň a obličky;
  • zabraňuje vzniku nádorov;
  • zmierňuje menštruačné kŕče;
  • posilňuje imunitný systém;
  • omladzuje pokožku;
  • zlepšuje funkciu štítnej žľazy;
  • pomáha pri chudnutí;

Je veľmi jednoduchý na prípravu a nevyžaduje si žiadnu špeciálnu prípravu.

Upozornenie: Tento koktail by nemali konzumovať diabetici, ľudia s obličkovými kameňmi alebo ľudia s tráviacimi problémami či hnačkou.

Výhody jabĺk

Podľa čínskej medicíny jablká pomáhajú posilňovať srdce, uhasiť smäd, znižovať nahromadený hlien a zvyšovať hladinu tekutín v tele. Jablčný ocot môže pomôcť zabrániť vzniku obličkových kameňov.

Štúdie ukázali, že každodenná konzumácia jabĺk (aspoň 1 jablko denne) môže pomôcť aj pri prevencii kožných ochorení. Štúdia v Brazílii zistila, že ženy, ktoré zjedia 1 jablko pred obedom, môžu schudnúť až o 33 % viac ako tie, ktoré jablká nejedia. Jedno jablko má len 50 – 80 kalórií a neobsahuje žiadny tuk ani sodík.

Jablká sú však skvelým zdrojom vitamínu C a A, sú bohaté na flavonoidy a obsahujú aj malé množstvo fosforu, železa a vápnika. Obsahuje aj draslík, ktorý tiež prispieva k zdraviu srdca.

Výhody červenej repy

Betanín v červenej repe prispieva k vylučovaniu toxínov z tela a pomáha predchádzať vzniku nádorov.

Pomáha liečiť ochorenia žlčníka, znižuje hladinu cholesterolu a lieči dnu.

Zabraňuje tvorbe krvných zrazenín a usadzovaniu cholesterolu na stenách ciev. Je bohatý na vitamíny B1, B2, C a kyselinu listovú, ktoré sú pre telo mimoriadne prospešné. Vďaka vysokému obsahu draslíka posilňuje aj srdcové svaly. Obsahuje aj jód, o ktorom je známe, že má priaznivý vplyv na funkciu štítnej žľazy. Obsahuje aj aminokyseliny, ktoré sú nevyhnutné pre vývoj a udržiavanie zdravého svalového tkaniva.

Šťava z červenej repy znižuje krvný tlak, a tým chráni pred kardiovaskulárnymi ochoreniami vrátane infarktu.

Výhody červenej repy

Mrkva zlepšuje zrak, pretože je veľmi bohatá na betakarotén, ktorý sa v tele mení na vitamín A. Čím je farba mrkvy výraznejšia, tým viac betakaroténu obsahuje.

Vitamín A zohráva dôležitú úlohu aj pri tvorbe rodopsínu (látka citlivá na svetlo, ktorá je nevyhnutná pre fungovanie sietnice a pomáha pri nočnom videní), vďaka ktorému je sietnica citlivá na svetlo. Betakarotén zohráva dôležitú úlohu aj pri ochrane pred makulárnou degeneráciou a šedým zákalom.

Chráni pred rakovinou. Štúdie preukázali, že mrkva znižuje riziko vzniku rakoviny pľúc, prsníka a hrubého čreva vďaka obsahu účinnej látky nazývanej falkarinol.

Pomáha predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam tým, že znižuje hladinu zlého cholesterolu, ktorý spôsobuje aterosklerózu, a vláknina, ktorú obsahuje, pomáha zbavovať krvný obeh prebytočných lipidov. Červená repa zároveň obsahuje aj draslík, ktorý pomáha vyrovnávať hladinu sodíka, ktorý sa spája s vysokým krvným tlakom, čím reguluje krvný tlak.

Mrkva má tiež účinky proti vráskam. Je bohatá na antioxidanty, ktoré chránia kožné bunky a bojujú proti voľným radikálom.

Detoxikuje tiež pečeň, je účinná proti akné a chráni pokožku pred vysúšaním.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz?...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí,...

Prečítaj si aj

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz?...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí,...

Ani lekárom sa to nezdalo: dvojčatá sa narodili v ten istý deň, ale počaté boli s trojtýždňovým odstupom!

Podľa odborníkov ide o najväčší vekový rozdiel, aký bol...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz? Duchovní sprievodcovia, anjeli a iné božské bytosti radi komunikujú s ľuďmi rôznymi spôsobmi.Používajú veci, ako...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí, si môžete všimnúť drobné biele škvrny. Nemusíte zúfať, ukážeme vám, aké je riešenie, ak bojujete...

Lekári povedali otcovi, že má len mesiace života, a tak si naplánoval vlastný pohreb – ale ukázalo sa, že mu bola nesprávne diagnostikovaná

40-ročnému Callumovi Laingovi, otcovi dvoch detí zo Škótska, diagnostikovali rakovinu v 4. štádiu a začal plánovať posledné mesiace života, kým si lekári uvedomili, že...
Verified by MonsterInsights