štvrtok, 24 októbra, 2024

Tento muž tvrdí, že práve pre tento dôvod čas od roku 2020 ubehol tak rýchlo

Máte pocit, že čas od roku 2020 nejako rýchlejšie ubehol? Akoby dni zostali rovnako dlhé, ale roky sa nejako neuveriteľne skrátili? Je takmer neuveriteľné, že v priebehu niekoľkých mesiacov uplynuli v tomto desaťročí už takmer štyri roky.

Jedna z teórií hovorí, že udalosti roku 2020 nás ešte viac vzdialili od reálneho sveta, a keďže sme ešte viac žili v online priestore, máme z uplynulých štyroch rokov menej reálny pocit.

Iní tiež naznačujú, že uzávierky v nás vyvolávajú pocit, že nie sme takí starí, ako v skutočnosti sme, akoby nám uplynulé roky akosi „ušli“, píše LadBible.

Niekto teraz prišiel s ďalšou teóriou, prečo máme pocit, že čas od roku 2020 ubehol rýchlejšie, a nazval ju „teóriou vnímania času“.

Thomas Mulligan na TikToku vysvetlil svoje myšlienky na túto tému.

„V priebehu nášho života sa vnímanie času v našom mozgu skutočne mení. Úlohu v tom zohráva niekoľko vecí. Jednou z najzjavnejších je, že v deň vašich prvých narodenín tvorí uplynulý rok 100 percent vášho života. Pri druhých narodeninách tvorí rok 50 percent vášho života. V čase, keď máte 20 rokov, rok tvorí päť percent vášho života,“ vysvetlil.

To by znamenalo, že vaše spomienky medzi 20. a 25. rokom života by tvorili jednu pätinu vášho času na tomto svete, zatiaľ čo medzi 25. a 30. rokom by tvorili jednu šestinu, hoci uplynulo rovnaké množstvo času.

V podstate platí, že čím ste starší, tým viac máte pocit, že čas sa zrýchľuje, pretože sa mení jeho vnímanie.

Spomeňte si na svoje školské roky – aký dlhý sa vám vtedy zdal jeden semester, ale teraz, ako dospelému človeku, ten istý čas takmer letí.

Samozrejme, samotný čas stále plynie rovnakým tempom, ale vaše vnímanie sa zmenilo a rok sa vám už nezdá taký dlhý ako kedysi.

Thomas Mulligan hovorí, že najlepší spôsob, ako sa s tým vyrovnať, je urobiť si život čo najzaujímavejším. Hoci sa zvyčajne hovorí, že keď sa bavíme, čas letí, tieto momenty vyčnievajú z každodennej rutiny a neskôr si ich pamätáme živšie, zatiaľ čo každodenná rutina sa vo svojej opakujúcej sa nepostrehnuteľnosti zdá ako mihnutie oka.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Podľa teórie kvantovej nesmrteľnosti môžeme byť v skutočnosti všetci nesmrteľní

Teória kvantovej nesmrteľnosti pochádza z 80. rokov minulého storočia,...

Retro na dnes: Takto vyzerala dopravná kontrola áut v roku 1989

Policajné dopravné kontroly prebiehali na území dnešného Slovenska a...

Prečítaj si aj

Podľa teórie kvantovej nesmrteľnosti môžeme byť v skutočnosti všetci nesmrteľní

Teória kvantovej nesmrteľnosti pochádza z 80. rokov minulého storočia,...

Retro na dnes: Takto vyzerala dopravná kontrola áut v roku 1989

Policajné dopravné kontroly prebiehali na území dnešného Slovenska a...

Žena, ktorá mala zážitok blízky smrti, povedala, že videla peklo a rozprávala o svojom zážitku

Charlotte Holmesová z Wichity v Kansase uviedla, že nebo...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

Terorista, ktorý utiekol z väzenia, spustil paľbu na pápeža. Po 2 rokoch za ním prišiel pápež do väzenia…

Musíte byť neuveriteľne silný a mať zlaté srdce, aby ste odpustili človeku, ktorý vás takmer priviedol do hrobu.Čo asi cítil pápež Ján Pavol...

Žene dvojnásobne napuchla tvár, len kvôli tomu, že použila farbu na vlasy „Urobila som chybu a teraz chcem všetkých varovať.“

Dočasne znetvorená alergickou reakciu na farbenie vlasov, sa 19-ročná Francúzska Estelle rozhodla podeliť o svoju nepríjemnú skúsenosť s farbením vlasov.Mladá žena zverejnila fotografiu svojej strašnej premeny.Podľa...

Podľa teórie kvantovej nesmrteľnosti môžeme byť v skutočnosti všetci nesmrteľní

Teória kvantovej nesmrteľnosti pochádza z 80. rokov minulého storočia, ale TikTokerka menom Joli Moli ju nedávno opäť uviedla do pozornosti verejnosti a táto teória...
Verified by MonsterInsights