back to top
utorok, 23 apríla, 2024

5 spôsobov, vďaka ktorým sa vám podarí zachrániť váš vzťah

Aj ten najdokonalejší pár sa určite raz ocitne v situácii, kedy je riešenie problému obrovskou prekážkou a nedorozumením, ktoré, zdá sa, nemá riešenie. Kríza sa vo vzťahu objavuje sporadicky a u niekoho možno častejšie. Spoločné bývanie je zrazu nudné a celkom obyčajné a vy sa len obchádzate. Existuje však niekoľko dobrých spôsobov, s pomocou ktorých to môžete zmeniť. Ak je láska stále nažive, niet dôvodu, prečo by ste sa svoj vzťah nemali pokúsiť zachrániť.

  1. Komunikácia bez slov

Často sa hovorí, že problém vzniká vtedy, ak sa komunikácia medzi partnermi stráca. Je preto dôležité, aby ste sa medzi sebou rozprávali aj vy, ale nemusí to byť len pomocou reči a slov. Keď je človek v afekte a nahnevaný, komunikácia môže spôsobiť obrovské problémy, pretože niekedy povieme aj to, čo sme nechceli a potom je už neskoro, keď nás to mrzí.

Komunikáciou môžu byť aj obyčajné gestá, možno úsmev, príjemný pohľad do očí, pri ktorom vám určite vypadne nejedna slzička. Rozprávať očami dokáže veľmi veľa ľudí a vy určite tiež, treba to len vyskúšať.

Možno sa vám podarí znova zapáliť aj notoricky známu iskru.

  1. Flirtujte

Ako dlho ste spolu neflirtovali? Určite ešte niekedy na samom začiatku. Spomeňte si, ako to bolo skvelé, zaujímavé a vzrušujúce, ako na erotickej zoznamke! V skutočnosti je flirtovanie najdôležitejším motorom vzťahov, a to nie len na začiatku. Ľudia jednoducho takéto veci milujú, no dôležité je, že vám to môže zachráni vzťah. Ako na to?

Malé erotické poznámky, zároveň plaché a odvážne slová, mini-sukne, darčeky alebo skúste vibrátory. Dokonca aj keď ste spolu už niekoľko rokov, nikdy nie je príliš neskoro, aby ste sa zbavili predsudkov a skúsili niečo nové a vzrušujúce.

  1. Zmeňte svoje návyky

Ak máte pocit, že sa vzťahy utopia v bežnej rutine, je čas urobiť zmeny v každodenných spoločných činnostiach. Ste zvyknutí chodiť von do reštaurácie? Skúste ísť aj do divadla. A naopak, ak večeriate doma, objavte skvelé menu reštaurácie. Zmeňte park, v ktorom sa večer alebo cez víkend prechádzate. Vydajte sa na cestu v inom meste alebo choďte do múzea, v ktorom ste nikdy neboli. Alebo možno cirkus? Keď je všetko vo vzťahu ťažké a deprimujúce, môže byť užitočná aj minimálna zmena stereotypu.

A keď zdieľate nové príjemné dojmy so svojím blízkym, pomôže vám to priblížiť sa novým spôsobom spolunažívania, vďaka ktorým zabudnete na tie staré a možno nie vždy príjemné. Uvedomte si, ako báječne sa dá každý jeden deň spolu stráviť. Nájdite si niečo, čo nikto z vás ešte nevyskúšal, možno aj nafukovacieho muža, a pridajte svetlé farby do vášho života.

  1. Vďačnosť

Človek si na dobré veci zvykne veľmi rýchlo a prvotné nadšenie potom opadne. Takto ale strácame aj pocit eufórie, ktorý nám dal na začiatku náš vzťah, pretože jednoducho zabúdame, prečo sme túto osobu milovali. Celková rutina občas zatieňuje hlavný dôvod – skutočnosť, že táto osoba je úplne výnimočná, že si nás kedysi podmanila a že sme sa s ňou rozhodli zdieľať svoj život. Za tieto veci musíme byť vďační a uvedomiť si ich pravú podstatu, pretože keď sa pominú, smútok bude veľký.

  1. Otvorenosť

Ak máte problém, mali by ste o ňom hovoriť, ale pozor, pripomíname, že bez demagogických excesov – nepotrebných slov a nadmernej dramatizácie. Hovorte jednoducho a úprimne, nepreháňajte a neprechádzajte do drámy. Na druhej strane buďte pozorní voči partnerovi, počúvajte a snažte sa pochopiť, čo chce povedať. Nehodnoťte a neodsudzujte, väčšinu problémov je možné vyriešiť rozumným a starostlivým prístupom. Stačí to len skúsiť.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Mám 45 rokov a až dnes som zistila, že na farbe hubky na riad záleží! TOTO BY STE MALI VEDIEŤ

Hubky na umývanie riadu sa nachádzajú v každej kuchyni...

Newsletter

Prečítaj si

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Mám 45 rokov a až dnes som zistila, že na farbe hubky na riad záleží! TOTO BY STE MALI VEDIEŤ

Hubky na umývanie riadu sa nachádzajú v každej kuchyni...

8 šikovných trikov s ktorými sa naučíte kupovať len kvalitné oblečenie

Stalo sa vám niekedy, že ste si kúpili úžasnú...

Manželstvo Richarda Gerea s o 33-ročnou mladšou manželkou, ktorá kedysi spávala na ulici, má „silnú karmickú energiu“

Po tom, čo Richardovi Gerovi stroskotali prvé dve manželstvá, sa herec rozhodol, že sa už nebude zapájať do srdcových záležitostí a mať ďalšie deti,...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína a olív, starobylých kamenných uličkách a malebných plážach  Antonia venovala celý svoj život výchove svojej...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení nemocnice. Rozmýšľali ste niekedy, čo znamená? Pravdou je, že fialový motýľ vedľa postele novorodenca má...
Verified by MonsterInsights