sobota, 27 júla, 2024

Po tom, čo jeho syna nazvali monštrom, sa jeho otec rozhodol dať lekciu všetkým tyranom zo školy

Pojem „šikana“ v mnohých ľuďoch vyvoláva škaredé spomienky a nepríjemné pocity. Bohužiaľ, šikanovanie neobchádza ani školy, kde by sa naše deti mali cítiť bezpečne a venovať sa rozvoju.

Mnohokrát však školy ignorujú problém a uisťujú rodičov, že niečo také sa v ich škole nikdy nestane, čo samozrejme nie je pravda. Inokedy sa podniknú kroky proti šikanovaniu, ale ani to nie je záruka na zastavenie tohto problému.  

Pravdou je, že šikanovanie môže mať na obeť dlhotrvajúce následky, či už je to nízke sebavedomie alebo neschopnosť socializovať sa v živote, čo ma vplyv na každodenné fungovanie v našej spoločnosti.  

Jeden otec, ktorého synovi diagnostikovali Treacher Collinsov syndróm, ktorý spôsobuje deformáciu tkanív a kostí na tvári, sa rozhodol zastať svojho chlapca, ktorého ostatní žiaci označili za „škaredého“ a „monštrum“.

Ochorenie ovplyvnilo aj Jacksonov sluch, takže je takmer hluchý.

Jackson bol nútený podstúpiť operáciu na rekonštrukciu jeho očnej jamky a očakáva sa, že v nasledujúcich rokoch podstúpi ešte viac operácií.

Hoci je to milujúce a šťastné dieťa, v škole ho neraz šikanovali. Cudzím ľuďom sa tiež veľmi často stáva, že komentujú chlapcovu tvár, keď je vonku so svojím otcom Danom. Muž však má tendenciu zachovať si v takýchto situáciách chladnú hlavu. Čo už však nedokázal zniesť, bola práve šikana v škole.

Jedného dňa sa dozvedel, že keď jeho syn obedoval v školskej jedálni, nejakí chlapci prišli k nemu a začali ho urážať. Toto trápenie trvalo nejaký čas, kým si učiteľ nevšimol, čo sa deje, a nezasiahol.

Dan vedel, že musí konať, a tak sa rozhodol vyliať si srdce prostredníctvom príspevku, ktorý zdieľal na sociálnych sieťach v nádeji, že jeho slová sa dotknú rodičov Jacksonových násilníkov.

„Mám pocit, akoby mi niekto trhal srdce z hrude. Tento krásny mladý muž, môj syn Jackson, musí znášať neustály príval hanlivých komentárov a ignorancie, akých som nikdy nebol svedkom. Jeho rovesníci v škole ho dennodenne nazývajú škaredým, čudákom a netvorom. Hovorí o samovražde a to nemá ani 8!

„Hovorí, že nemá priateľov a všetci ho nenávidia. Deti po ňom hádžu kamene a odstrkujú ho a kričia po ňom strašné veci. Prosím, nájdite si chvíľu a predstavte si, že by to bolo vaše dieťa. Venujte chvíľu vzdelávaniu svojich detí o špeciálnych potrebách. Porozprávajte sa s nimi o súcite a láske k našim blížnym.

Má Treacher Collinsov syndróm. Môžete si to vyhľadať na internete. Podstúpil strašnú operáciu a v najbližších rokoch bude mať niekoľko ďalších,“ napísal Dan.

Dodal, že neobviňuje školu ani učiteľov, pretože robia všetko pre to, aby zabránili šikanovaniu.

Chce však, aby si rodičia prečítali jeho príspevok a niečo sa naučili.

„Chcem, aby rodičia videli môj príspevok a cítili, že mi puká srdce. Prosím, vzdelávajte svoje deti a povedzte im, že šikanovanie nie je v poriadku. Prosím zdieľajte to. Toto by sa nemalo stať nikomu,“ povedal Dan.

Príspevok sa čoskoro stal virálnym a v krátkom čase sa k nemu dostali niektoré deti a povedali mu, ako chcú byť Jacksonovými kamarátmi. S Danom sa skontaktovali aj rodičia dvoch ďalších detí s rovnakým stavom ako má Jackson a rozhodli sa zorganizovať stretnutie.

Zostáva dúfať, že viac rodičov si nájde čas na to, aby svoje deti poučili o tom, že ku každému by sa mali chovať s rešpektom, bez ohľadu na to, či sú zdraví alebo majú nejaké ochorenie.

 

Zdroj: boreddaddy.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights