Tento nápad zabráni umieraniu detí v horúcich autách

Podľa správ Národnej rady pre bezpečnosť zomrie v priemere len v Spojených štátoch každý rok najmenej 38 detí, ktoré sú zamknuté v autách zaparkovaných na slnku.

Tím inžinierov sa rozhodol skoncovať s týmto hrôzostrašným trendom a urobili prielom v najmodernejšej technológii!

Inžinieri z Toyoty za posledných 2,5 roka neúnavne pracujú na projekte, o ktorom veria, že zmení vozidlá tak, ako ich poznáme.

„Stalo sa z toho poslanie, nie len práca,“ povedal Simon Roberts, generálny inžinier v Toyote.

Technológia s názvom Cabin Awareness nedetekuje len ľudské bytosti, ale dokáže odhaliť akúkoľvek živú bytosť. V minulosti sa technológia spoliehala na kamery, aby identifikovali ľudí, ktorí zostali v aute príliš dlho, alebo na váhach, ktoré dokázali zachytiť niečo ťažké na sedadle.

Táto technológia je však navrhnutá tak, aby rozpoznávala mikropohyby, ako je dýchanie či tlkot srdca!

YouTube

Takže, ak ste zabudli tašku s potravinami alebo tašku do posilňovne v aute, nedostanete žiadne upozornenie. Ak je však v aute živá bytosť, spustí sa séria alarmov. V prvej sérii začne trúbiť klaksón vášho auta a začnú blikať svetlomety.

Ak svoje auto stále nepočujete ani nevidíte, systém vozidla vám zašle na mobilný telefón upozornenie prostredníctvom textovej správy alebo hovoru.

Zatiaľ čo systém ešte nebol zavedený do vozidiel, plánujú ho čoskoro uviesť na trh a dúfajú, že jedného dňa to bude technológia používaná v každom aute.

„Samozrejme, vyvíjame to pre Toyotu a Lexus, ale toto je niečo, čo potenciálne nazývame náš Volvo moment. Kedy oni vynašli trojbodový bezpečnostný pás, ktorý dnes máme všetci v každom jednom vozidle,“ pripomenul Roberts.

Ďalej zdôraznil skutočnosť, že táto technológia nebude spoločnosťou chránená, pretože chcú, aby ju mal každý výrobca automobilov pre zlepšenie bezpečia.

Táto technológia môže skutočne zachrániť veľké množstvo životov! Ostáva už len dúfať, že čoskoro sa začnú programovať do všetkých automobilov.

 

Zdroj: en.newsner.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tento nápad zabráni umieraniu detí v horúcich autách”