sobota, 27 júla, 2024

Dvoch bratov, ktorí sa narodili s deformáciami, hodili do krabice od topánok. O 15 rokov neskôr však o nich vie celý svet, pretože takto žijú dodnes

Bratia Emmanuel a Ahmed Kellyovci sa nenarodili do najlepšieho prostredia. Irak bol krajinou, kde prebiehajúce boje mali najväčší vplyv na deti alebo nenarodené plody. Po vojne v Perzskom zálive sa v Iraku do prostredia plného nepokojov narodilo veľké množstvo deformovaných a nedostatočne vyvinutých detí.

V Iraku, v prachu vojny, sa mladej žene narodili dvaja chlapci, obaja s deformáciami končatín. Predpokladá sa, že obaja bratia sa narodili bez končatín, pretože ich tehotná matka bola vystavená toxickému plynu, ktorý sa v tom čase používal vo vojne v Bagdade.

Emmanuel a Ahmed boli opustení v krabici od topánok a vojaci, ktorí ich našli, ich vzali do sirotinca. V sirotinci žili 5 rokov, ale čoskoro našli úplne nový život. Do útulku prišla filantropka z Austrálie Moira Kellyová.

Celý život sa venovala poskytovaniu humanitárnej pomoci v rôznych krajinách sužovaných chudobou, vojnou a ťažkosťami a dokonca spolupracovala s Matkou Terezou v Kalkate. Moira zachránila nespočetné množstvo detí pred ťažkosťami tým, že ich priviezla do Austrálie a poskytla im prístup k potrebnej liečbe. Nemohla obísť ani bratov Emmanuela a Ahmeda.

Moira sa stala ich náhradnou matkou a priviezla ich do Austrálie, kde im rýchlo poskytla korekčnú operáciu, ktorú potrebovali. Medzi chlapcami a ženou sa zrodilo veľmi silné puto a čoskoro sa stali oficiálnou rodinou. Bratia vyrastali vo veľmi milujúcej a úžasnej rodine.

Ich matka bola ich najväčším vzorom a chlapci vyrastali úplne samostatní, sebavedomí a talentovaní.

Svet sa však o nich nič nedozvedel, kým sa Emmanuel nerozhodol zúčastniť sa austrálskeho X Factoru. Jeho hlas zaujal milióny divákov rovnako ako jeho životný príbeh.

Zrazu sa stal svetoznámym a dokonca si zaspieval pieseň so skupinou Coldplay, ktorá Emmanuela pozvala, aby s nimi absolvoval jeden z ich najväčších koncertov pred 70-tisícovým publikom. Teraz má úspešnú hudobnú kariéru a je jedným z najväčších príkladov tvrdohlavosti pre všetkých ľudí s postihnutím.

Brat Ahmed sa rozhodne neskrýva v tieni bratovej slávy a má svoj vlastný spôsob, ako inšpirovať aj milióny ľudí. Ahmed už od detstva miluje plávanie a objavil v sebe talent na tento šport. Stal sa profesionálnym plavcom a dokonca súťažil na paralympijských hrách.

Hoci je tento príbeh o dvoch inšpiratívnych chlapcoch, ktorí dokázali v živote veľa dosiahnuť, hlavným superhrdinom je tu ich matka. Práve vďaka nej mali títo chlapci šancu prežiť a vôbec sa niečím stať.

Len vďaka nej dostali tú najlepšiu šancu na pokrok, čo je najväčší dar nielen pre nich, ale pre celý svet. Moira Kellyová pokračuje v mentorovaní a starostlivosti o najchudobnejšie deti na celom svete. Dokonca si adoptovala niekoľko detí a naďalej plní svoje humanitárne poslanie. Je skutočným príkladom ľudskosti, bezpodmienečnej lásky a súcitu pre svet.

Emmanuelov citlivý konkurz do hudobnej šou (v angličtine):

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights