Keď otvoria reštaurácie, nech zatvoria nemocnice, hovorí Mikulec o reštauráciach

Dnes sme Vás informovali o akejsi “vzbure” prevádzkovateľov gastro prevádzok. Protestne tak niektorí majitelia dnes otvorili svoje prevádzky, keďže čelia finančným problémom. Iniciatívu Bojujeme za naše gastro podporila aj Únia fitnesscentier Slovenska. Premiér Igor Matovič tento krok považuje za spúšťač anarchie no k vzbure sa vyjadrili aj ministry. Richard Sulík aj Roman Mikulec majú na túto udalosť vlastný názor.

Ešte pred dnešným zasadnutím Ústredného krízového štábu dostal minister vnútra,

Roman Mikulec, otázky od novinárov týkajúce sa dnešného protestu. „Sú tu stále ľudia, ktorí si neuvedomujú, že nejde o nič iné, ako o záchranu ľudských životov. Zdravotníci v nemocniciach sa snažia robiť všetko preto, aby zachránili ľudí, ktorí sa dostanú na pľúcne ventilácie alebo na kyslíkové lôžka,“ poukázal na dôležitosť ochrany zdravia ľudí. 

 

https://www.instagram.com/p/B-bjPO4jUWo/

 

Podľa jeho slov, ak začnú majitelia otvárať reštaurácie, tak „nech zavrú nemocnice“. S najväčšou pravdepodobnosťou tak narážal na to, že od začiatku pandémie zažívajú v týchto dňoch nemocnice najväčší nápor nakazených koronavírusom. „Ak ani toto nie je pre tých ľudí dostatočným mementom, aby boli spolupatriční, je to z ich strany absolútny hyenizmus,“ skritizoval Mikulec majiteľov gastroprevádzok ale aj Úniu fitnesscentier, ktorá protest podporila.

 

Pomohol by Semafor zdravia

K situácii sa vyjadril aj minister hospodárstva, Richard Sulík, ktorý si myslí, že jeho Semafor zdravia by dilemu vyriešil. Podľa toho by tak v okresoch s lepšou epidemiologickou situáciou boli reštaurácie a bary otvorené.

„Otvorenie vnútorných častí niektorých gastroprevádzok, napriek platnému zákazu, vníma Richard Sulík ako akt zúfalstva, ku ktorému ale nemuselo dôjsť. Neexistuje žiaden dôvod, aby v najmenej premorených okresoch boli reštaurácie zatvorené a zároveň v tom istom čase boli v najviac premorených okresoch otvorené kostoly,“ nechal sa počuť Sulík. Podľa neho sa opatrenia vymykajú logike a preto dochádza k tomu, že sa nedodržiavajú pravidlá čo ale on sám neschvaľuje.

 

https://www.instagram.com/p/CH-GA2anCLF/

zdroj: tvnoviny.sk

ta3.com

foto:roman_mikulec_olano

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Keď otvoria reštaurácie, nech zatvoria nemocnice, hovorí Mikulec o reštauráciach”