sobota, 27 júla, 2024

Poslanec z SaS prehovoril: “Zákony meníme podľa toho, čo si Matovič vymyslí na Facebooku.”

Medzi koaličnými partnermi vlády to v posledných dňoch opäť vrie. Najhorúcejšou témou však vždy ostáva premiér Igor Matovič, ktorý ide hlava nehlava za svojím cieľom. Aj napriek rôznym odporúčaniam vláda odsúhlasila celoplošný skríning Slovákov. Jeho potrebuje avizoval premiér ešte na začiatku decembra no Richard Sulík (SaS), ktorý bol zodpovedný za nákup testov svoje zadanie nesplnil. Za osočovanie ich lídra však SaS vracia úder, keď jeden z poslancov napísal otvorenú pravdu o Matovičovi a jeho strane OĽaNO!

 

Vyhrážal sa rozpustením vlády počas pandémie

Poslanec za SaS, Peter Cmorej, na svojom Facebooku uverejnil dlhý status, v ktorom opisuje ale hlavne kritizuje kroky Igora Matoviča. “Matovič sa nám vyhrážal pádom vlády, ak nesplníme to, čo napísal na facebooku. Buď bude pokuta pre zdravotnícke zariadenia alebo nebude vláda, mali sme si vybrať,” napísal s tým, že o tejto skutočnosti prehovoril aj kolega Marián Viskupič.

Cmorej tak naráža na zákon, ktorý umožňuje uloženie peňažnej pokuty vo výške 10 000€ pre každé zdravotnícke zariadenie, ktoré spraví chybu pri očkovaní. Vznik tohto zákon vyprovokoval fakt, že vakcínu už dostala aj bývala tenistka Dominika Cibulková.

 

https://www.instagram.com/p/CKKTgNnHGdX/

 

Bolo to už na Facebooku tak to platí

Podľa slov Cmoreja prijatie takéhoto zákona výrazne spomalí očkovací proces a prispeje k plýtvaniu vakcínami. “Podmienky na skrátené konanie neboli splnené ani len omylom. Nesúhlas vyjadrili v rozprave poslanci z každej koaličnej strany. Ale nie, premiér to oznámil na facebooku, a tak si to tam minister zdravotníctva odsedel ako kôpka nešťastia. A OĽAŇÁCI pre istou ani neprišli na zdravotnícky výbor,

aby im to odtiaľ Janka nemohla vyhodiť ešte na výbore,” spovedá sa Cmorej. Kritizoval aj fakt, že tesne pred začatím schôdze, na ktorú nedostali ani oficiálnu pozvánku, sa prijal program zmeny siedmich zákonov v super rýchlom skrátenom konaní. Tesne pred hlasovaním sa dokonca pridala aj zmena ďalšieho zákona.

 

https://www.instagram.com/p/CHLCGsgJM8a/

 

Hlúpy zákon a najabsurdnejšia schôdza

Cmorej sa tak kvôli priebehu schôdze odvolal na vicepremiéra pre legislatívu, Štefana Holého, ktorý si vyslúžil aj kritiku za využitie mimoriadnej výnimky na cestovanie. Podľa SaS-kára by sa Holý mal postarať o čistotu legislatívneho procesu, ktorý vlastne aj sám predkladal.

“Takže pred najhlúpejším pádom vlády v dejinách, v núdzovom stave, na vrchole pandémie, sme si vybrali vládu a hlúpy zákon na najabsurdnejšej schôdzi, akú si len dokážete predstaviť. A opozícia bola ticho, lebo sa ani len neunúvala prísť do parlamentu. Keby sa to stalo v opačnom garde, tak tam okupujeme rečnícky stolík minimálne dva dni, že čo si to dovoľujú,” skonštatoval na záver rozhorčený Cmorej.

 

Celý status si môžete prečítať tu:

ZÁKONY MENÍME PODĽA TOHO, ČO SI MATOVIČ VYMYSLÍ NA FACEBOOKU
Kolega Marián Viskupič to už povedal na plné ústa v…

Uverejnil používateľ Peter Cmorej Pondelok 18. januára 2021

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights