V Japonsku som si prenajala byt. Po otvorení dverí v som nemohla uveriť vlastným očiam. Bývajú úplne inak

Jedným z dôvodov, prečo ľudia cestujú po svete je záujem spoznať nové kultúry a každodenný život ľudí z rôznych kútov planéty.

Hlavnou hrdinkou tohto článku je Európanka, ktorá pracuje v jednom z najväčších miest na svete, v Tokiu. Prenajala si byt, pretože to bola pre ňu najlepšia voľba z hľadiska ceny a kvality. Nebolo to nič výnimočné, ale ani katastrofálne – podmienky ako u priemerného obyvateľa toho mesta.

Je hneď evidentné, že Japonci si ukladajú všetko pod seba, aby zakaždým, keď sa zohnú, si neudreli hlavu o zárubňu dverí.

Pri vchode stojí roztomilý kútik majiteľky, prostredníctvom ktorého víta novú nájomníčku v jej byte a chce, aby sa v ňom cítila príjemne.

Genkan – malá predsieň. V tomto priestore je veľmi ťažké sa vyzliecť či otočiť, ale je zvykom, že sa tu nechávajú topánky a mokré dáždniky.

Nasleduje úzka chodbička, ktorá vyúsťuje do ďalšej miestnosti…

Nachádza sa tu len okno v blízkosti postele.

Sedí sa na podlahe, kde je na to určený špeciálny vankúš.

Japonci sa s veľkou úctou dívajú na kvety vo svojom dome. Zvyčajne sú umiestnené niekde na stene, aby nezaberali miesto na zemi.

Zajačik blízko vypínača s milým detailom od hostiteľky.

V rohu sa nachádza chladnička, mikrovlnná rúra a varná kanvica.

Japonci zbožňujú balkóny, avšak tu sa cestou k nemu, musíte dostať cez posteľ.

Balkón taktiež neoplýva veľkými rozmermi, no je na ňom všetko potrebné.

Toto je výhľad na susedné príbytky.

V byte sa taktiež nachádza vstavaná skriňa.

Nie je v nej veľa miesta a pre fanúšikov obrovského množstva oblečenia by bola nočnou morou.

V skrini sa však ukrýva aj malá kuchynka, ktorú zatvárajú, keď sa nepoužíva.

Na opačnej strane chodby je kúpeľňa s rozlohou toalety ako v 1.triede. Napriek tomu je tu všetko, čo človek potrebuje.

Wi-Fi je v byte k dispozícii prostredníctvom prenosného zariadenia, ktoré sa nabíja v zásuvke. Routre a káble nezaberajú príliš miesta,  zariadenie si môžete vziať so sebou a bude fungovať aj niekoľko hodín, až kým ho nebudete musieť dať opäť nabiť.

Tak, ako už bolo vyššie spomenuté, toto je typický byt pre väčšinu obyvateľov Tokia. Niečo viac nóbl si môžu dovoliť len ľudia s vyššími príjmami. Niekomu zo zahraničia to môže spôsobiť prvotný šok, no nakoniec možno zistí, že viac k životu ani nepotrebuje.

Rozšírte obzory aj vašim priateľom prostredníctvom zdieľania tohto článku!

Prečítajte si tiež: Slovenka kúpila zdevastovaný byt a neuveríte, ako ho za jeden mesiac prerobila

zdroj: videoboom.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “V Japonsku som si prenajala byt. Po otvorení dverí v som nemohla uveriť vlastným očiam. Bývajú úplne inak”