Deviatakom zrušili prijímačky na stredné školy. Dostanú sa tam na základe svojho prospechu

Branislav Gröhling informoval o novinke zavedenej v rámci zefektívnenia boja proti koronavírusu. Žiaci končiaceho, deviatého, ročníka základných škôl budú tento rok prijímaní na stredné školy len na základe známok z konca 8. ročníka a z polroka 9. ročníka. Okrem známok by sa pri posudzovaní vhodnosti žiaka mali brať do úvahy aj olympiády a iné súťaže. Žiaci, ktorí dosahujú excelentné výsledky by mali mať podľa ministra body naviac.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu o tejto novinke informoval na dnešnej tlačovej konferencii po tom, čo s odborníkmi viedol zložitú debatu na túto tému. Podľa nich nie všetci deti majú dostatočné technické možnosti realizovania bezproblémových online prijímacích skúšok a tak by nemali rovnakú šancu na úspešné prijatie. Čo sa týka stredných skôl, ktoré okrem prijímacích skúšok vyžadujú aj zohľanenie talentu, v rámci talentových skúšok, minister im odporučil dištančný priebeh. O prijímacích konaniach na osemročné gymnáziá sa minister ešte nevyjadril. Verdikt o prijatí alebo neprijatí žiaka na strednú školu by mal byť známy pre žiakov a ich rodičov do 29. mája. Následne sa budú musieť záväzne rozhodnúť, na ktorú školu nastúpia a to do 4.júna.

https://www.facebook.com/projektn.sk/videos/265488981513435/

zdroj videa. dennik N

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Deviatakom zrušili prijímačky na stredné školy. Dostanú sa tam na základe svojho prospechu”