Fitnes blogerka vysvetľuje, prečo nízka váha neznamená, že máte lepší život. Ľudia zabúdaju na jedno…

Fitnes bloggerka Kate nedávno na svojom Instagrame s názvom „dedikated_lifestyle“ ukázala, ako sa jej postava zmenila za posledných 6 rokov. Na prvý pohľad sa môže zdať, že poradie fotografií bolo vymenené, ale opak je pravdou. Naozaj neschudla, len nabrala ženské krivky. Kate tvrdí, že sa stala šťastnejšou a v nasledujúcom článku sa dozviete prečo.

Mnohí z nás obdivujeme ľudí, ktorí sú dosť odvážni na to, aby ukázali svetu svoje skutočné pocity a nasledovali svoje srdce. Dúfame, že sa ňou inšpirujete aj vy.

8. januára Kate publikovala fotografiu seba z roku 2014 a 2020. Prešla drastickými zmenami, ale jej príbeh nie je o chudnutí. Táto Austrálčanka sa zmenila v spôsobe myslenia a akceptovala sa. Rozhodla sa prestať držať bežných štandardov krásy a vybrala si vlastný spôsob, ako byť šťastná.

© dedikated_lifestyle / Instagram  

Komentár, ktorý nechala pod touto fotografiou, vysvetľuje všetko…

„Je pre mňa také ťažké pozerať sa na staré fotografie a spomenúť si na to, že som bola tým dievčaťom. Nie preto, že by som si želala, aby som stále vyzeral takto vtedy alebo preto, že porovnávam svoje telo. Ale preto, že mi to pripomína, ako som bola posadnutá.

Pripomína mi to obdobie, kedy som sa vylúčila zo spoločenských udalostí, aby som nemusela jesť na verejnosti. Pripomína mi to stratený čas, ktorý som mohla prežiť so svojimi priateľmi, rodinou a manželom, no ja som uprednostňovala fitnes centrum. Pripomína mi to každodenné váženie, tajné jedenie a neustále chcenie vážiť menej.

Pripomína mi to smútok a uvedomovanie si toho, že nikdy nebudem dosť dobrá.

Môžem vám povedať, že nižšia váha neznamená, že váš život bude zrazu lepší. Dlhodobé šťastie, naplnenie a zmysel života nepochádzajú z krátkodobého chudnutia.

Viem, že by som bola radšej žena s krivkami, bez diét a mala by som slobodu pri jedení, než aby som bola „chudá“ a upriamovala sa na to, aby som vážila menej, aby tieto čísla klesali každý deň a aby som počítala kalórie aj v obyčajnom listovom šaláte.

Pamätajte, že niekedy je priberanie na váhe len vedľajším účinkom žitia vášho najlepšieho života a že „zdravie“ vyzerá na každom človeku inak. Možno je načase veriť tomu vášmu.“

Dnes je Kate spokojná s tým, ako vyzerá a nehanbí sa zverejňovať svoje fotografie na sociálnych sieťach.

Myslíte si, že je najvyšší čas, aby sme prestali byť posadnutí vzhľadom nášho tela a začali sme sa akceptovať to, akí naozaj sme?

 

zdroj: brightside.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Fitnes blogerka vysvetľuje, prečo nízka váha neznamená, že máte lepší život. Ľudia zabúdaju na jedno…”